<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Miami – investorenes mekka

Foto: Dreamstime
Næringsliv

Den britiske næringslivsavisen Financial Times har med støtte fra ymse analysebyråer gjennomført en større investorundersøkelse blant flere av de aller største kapitalforvaltingsinstitusjonene lokalisert utenfor USAs grenser. Den viser at Miami topper listen over amerikanske byer de aller helst vil investere i, etterfulgt av byene Orlando, New York, Boston og Houston. Rangeringen baseres på et sett evalueringskriterier, som hvordan det jevne utdannelses- og kompetansenivået vurderes blant byens innbyggere, hvordan investorene oppfatter byens forretnings- og gründerkultur, men også om utlendingenes tilstedeværelse og deltagelse i ymse investeringsprosjekter blir positivt mottatt blant byens beboere. 

Miami topper altså årets by-rangering, også fordi de lokale myndigheter her vurderes som ekstra hjelpsomme overfor utenlandske bedrifter og investorer når de trenger oppdatert juridisk assistanse og svar på ulike skatte- og avgiftsrelaterte spørsmål. 

Undersøkelsen dokumenterer ellers at USA også i 2021 vurderes som det mest populære landet å investere i, sett med utenlandske investeringsbriller. 

Rekorden ble satt i 2015, med samlede utenlandske investeringer i USA på 468 milliarder dollar, vel 4.900 milliarder kroner, basert på dagens vekslingskurs. I fjor nådde volumet 367 milliarder dollar, tilsvarende 3.800 milliarder kroner. Dette sendte USA nok en gang øverst på den globale investeringsfavoritt-listen. 

Kina knep da annenplassen, med tilførsel av utenlandske investeringer som i beløp utgjorde bare det halve av hva USA kunne skilte med. Financial Times skriver videre at selv om den amerikanske økonomien herjes av stive inflasjonstall og raskt stigende renter, ligger likevel 2022 an til å slå alle tidligere rekorder, støttet blant annet av at det rundt om i landet er iscenesatt rundt tolv såkalte mega-prosjekter. Disse har en samlet investeringsramme på rundt en milliard dollar hver seg, og er altså særlig myntet mot utenlandske investorer.