Sitt første softwareselskap startet han allerede som 15-åring i 1986. Som student på BI i Sandvika var han ikke mye å se, fordi gründeren jobbet så mye. På midten av 1990-tallet grunnla han softwareselskapet Mamut, som ble kjøpt opp av Visma i 2011 for nærmere 900 millioner kroner. I dag er han administrerende direktør og nest største eier i Kahoot!
Og snart er seriegründeren å finne blant Norges 400 rikeste.
Kahoot! har vært en av årets virkelige kursraketter. Siden årsskiftet er kursen opp 80 prosent, og nå prises egenkapitalen i edtech-selskapet, som bruker digitale quiz og spill i undervisningen, til nesten 16 milliarder kroner. Med på himmelferden har kjendisinvestorer som Jan Haudemann-Andersen, Jan Petter Collier og Tore Aksel Voldberg fått være med.
Hanoa har på sin side økt formuen med over en milliard kroner siden i fjor grunnet sin eierandel på snaut 9 prosent av aksjene i Kahoot! Kapital vurderer hans totale formue til 1,7 milliarder kroner, hvorav det aller meste er i form av Kahoot-aksjer.
Dermed er Hanoa langt rikere enn sin mer kjente fetter, komiker Thomas Giertsen. Sistnevnte er riktignok god for over 100 millioner, og har også investert en liten del av formuen i Kahoot!
Satser Visma-pengene
Hanoa dro inn brutto 270 millioner kroner da han ble kjøpt ut av den privateide programvare-giganten Visma tidligere i år. Kahoot-sjefen har tidligere brukt proveny på over hundre millioner kroner fra aksjesalg i Visma til å kjøpe seg opp i Kahoot. Og det hele startet altså med Mamut for over 20 år siden.
Kahoot! fakturerte inntekter på 9,6 millioner dollar i andre kvartal, mot 2,3 millioner i samme periode i fjor. Det gir en omsetningsvekst på hele 317 prosent, mens veksten var på 49 prosent hvis man sammenligner med første kvartal. Kontantstrøm fra driften var på 3,8 millioner dollar.
– 2020 har vært et ekstraordinært år for Kahoot! hvor vi har hatt rekordmange brukere og betalende abonnenter på tilbudene våre, uttalte Hanoa i kvartalsrapporten.
Kahoot! venter at det vil være 21 millioner aktive brukere ved utgangen av 2020, hvorav 340.000 vil være betalende.
Selskapet planlegger også overgang til Oslo Børs’ hovedliste fra Merkur-listen i løpet av første kvartal til neste år.