InterPadel er hjertebarnet til de tre tidligere idrettsheltene. Selskapets sentre har formelig dukket opp på norgeskartet som paddehatter i løpet av det siste året. Det dreier seg om racketsporten padel, en hybrid mellom tennis og squash som lenge var forbeholdt de mest velbeslåtte av oss.
Nå, derimot, er sporten blitt allemannseie. I løpet av 2021 vokste antall padelsentre i Norge fra 30 til over 200, og veksten har fortsatt inn i 2022. Markedet preges av konkurranse mellom flere store og pengesterke aktører. Blant dem InterPadel, som har vokst eksplosivt de to siste årene.
– I Norge åpner vi tre nye sentre bare i løpet av september og oktober. Da har vi 13 sentre til sammen , og vi har åpnet 105 baner på 14 måneder, sier administrerende direktør Bjørn Maaseide i InterPadel til Kapital.
– En racketnasjon
Samtidig som de ruller ut nye sentre i Norge, skal de etter planen også åpne to sentre i Polen i høst. Ved årets begynnelse ble datterselskapet InterPadel Polen registrert.
– Hvorfor satser dere i Polen?
– Padel er kanskje ikke så stort der ennå, men Polen er en racketnasjon. Det bor mye folk der. Vi samarbeider med et polsk team som ønsket å gjøre dette med oss, sier Maaseide.
Han forteller at de har jobbet med prosjektet i om lag et år, og innen julen ringer inn skal de ha åpnet et senter i Warszawa og et senter i Gdańsk.
– Det er de to første, men vi har prosesser gående i fem polske byer.
Ønsker kontrollert vekst
I dag finnes det knapt en kontorsliter i Norge som ikke har hørt om padel, og Maaseide forteller at selskapet vokser med ca. 500 til 600 nye spillere i uken.
– Det henger nok sammen med at treningen er lystbetont. Hvis du ser på Sats, er ofte det for folk som har knekt treningskoden, mens padel er mer for sofasitteren. Med det mener jeg folk som trenger mer lystbetont fysisk aktivitet for å komme i gang. Mange havnet litt vel mye i sofaen under pandemien, og for dem er nok padel en aktivitet som kan trekke dem i gang igjen.
Men ingenting vokser inn i himmelen.
– Har man snart nådd et metningspunkt på baner i Norge?
– Vi ser at i Sverige ble det en ganske stor overetablering, og flere aktører har vært nødt til å stenge sentre. Vi ønsker en kontrollert vekst, og planlegger deretter.
Bjørn Maaseide har etter endt volleyballkarriere slått seg opp som investor. Han har blant annet vært norgessjef og storeier i Sats, og var ifølge Kapital i fjor god for rundt en milliard kroner . Jan Kvalheim er Maaseides tidligere partner i sanden, mens Hushovd er ekssyklisten som siden har slått seg opp i aksjemarkedet.